RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Protesti u Grčkoj: Građani traže mjere za sprečavanje požara

U Grčkoj su održane demonstracije na kojima su građani tražili da se poduzmu mjere predostrožnosti protiv šumskih požara koji traju već sedam dana.

Na poziv Grčke Komunističke partije (KKE), grupa se okupila ispred zgrade parlamenta u Atini, glavnom gradu, uzvikujući parole i poručujući da je nesprečavanje šumskih požara zločin protiv bogatstva šuma, životne sredine i ljudi.

Demonstranti su tražili od vlade da poduzme mjere protiv šumskih požara i ekoloških katastrofa.

“Trošite novac na vatrogasce, a ne na ratne avione”, poručili su okupljeni.

U požarima koji traju od 19. augusta u različitim dijelovima zemlje, poginula je 21 osoba, a uništeno je preko 720.000 hektara zemlje.

Požari se nisu mogli u potpunosti staviti pod kontrolu, ali su u velikoj mjeri izgubili na intenzitetu.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!