RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Спасиоци траже преживјеле под рушевинама у Мароку

Спасиоци настављају потрагу за преживјелима у Мароку након разорног земљотреса јачине 6,8 јединица по Рихтеровој скали у којем је према посљедњим подацима погинуло више од 2.000 људи.

И број повријеђених је премашио 2.060, од којих је више од 1.400 у критичном стању.

Највише штете и погинулих има у тешко доступним планинским областима. УН, ЕУ и владе широм света најављују помоћ.

Највише смртних случајева је у забаченим планинским областима на југу Марока.

Спасиоци траже преживјеле испод рушевина кућа, историјских и вјерских објеката.

Туристички водич агенције “Џангл травел” Јелена Јовић, која је у Маракешу, рекла је за РТС да је пуно људи на улицама, поготово предвече.

– Страшно је то што се дешава. Саосећамо са народом Марока – додаје Јовићева.

Према њеним информацијама, са авио-летовима је све регуларно и како је планирано, а група туриста која тренутно борави у Мароку треба да се врати у петак ујутру у Србију.

Епицентар земљотреса био је 70 километара југозападно од Маракеша, у планинама Високог Атласа.

Краљ Мухамед Шести прогласио је тродневну националну жалост наредивши отварање склоништа и обезбјеђивање неопходне помоћи преживјелима, од којих су многи и другу ноћ провели на отвореном.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!