RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Svijet: Virusom korona trenutno zaraženo oko 3,7 miliona osoba, najviše slučajeva u SAD-u

U svijetu je virusom korona trenutno zaraženo 3.778.427 osoba, a do sada su zabilježena ukupno 9.193.194 slučaja, podaci su statističkog portala “Vorldometar”.

Zaključeno je 5.414.767 slučajeva, do ozdravljenja je došlo u 4.940.300, dok ih je 474.467 završeno smrtnim ishodom, podaci su do 9.00 časova.

Svjetska zdravstvena organizacija upozorila je da podaci o broju osoba koje su ozdravile nisu precizni jer sve zemlje ne šalju ažurirane spiskove.

Među aktivnim slučajevima 98 odsto je sa lakšim ili srednjim simptomima, odnosno oboljeli nisu životno ugroženi.

Najviše slučajeva ukupno je zabilježeno u SAD, a slijede Brazil, Rusija, Španija, Velika Britanija, Italija, Iran, Njemačka i Francuska.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Evropa: Korona i robotizacija će ugroziti desetine miliona radnih mjesta

Radio Brčko

Свијет: Пола милијарде заражених од почетка пандемије

Vladimir Matijević

U Brčkom registrovana prva dva lica oboljela od sezonskog gripa

Mirsad Arnautović