RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Troje ubijenih u rasističkom napadu na Floridi

Naoružani napadač je ubio troje crnaca u rasistički motiviranom napadu, a zatim se ubio u Jacksonvillu na Floridi, rekao je gradski šerif.

Muškarac, opisan kao bijelac u ranim dvadesetim, ušao je u prodavnicu Dollar General i otvorio vatru, izazvavši sukob s policijom.

Šerif TK Waters je rekao da su dvojica muškaraca i žena ubijena od strane napadača, koji je nosio pancir i ostavljao manifeste.

Gradonačelnica Donna Deegan rekla je da je to “zločin pun mržnje” vođen rasističkom mržnjom.

Šerif je rekao da je napadač – čije ime još nije zvanično objavljeno- nosio laganu poluautomatsku pušku i pištolj.

Vjeruje se da je djelovao sam i da je navodno želio da se ubije. Živio je u okrugu Clay u Jacksonvillu sa svojim roditeljima i ostavio je nekoliko poruka o svojim namjerama, rekao je šerif Water, uključujući jednu svojim roditeljima i drugu medijima. Šerif je dodao da je najmanje jedan od pištolja imao iscrtan kukasti križ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!