RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Велики шумски пожари захватили Канаду, евакуисано 26.000 људи

Настављају се напори на гашењу шумских пожара у различитим провинцијама Канаде, изјавио је у  премијер Џастин Траде.

“Уз стотине смо храбрих жена и мушкараца који се боре против шумских пожара широм земље. Стојимо уз заједнице које су евакуисане као и са људима од обале до обале који преживљавају ово болно, срцепарајуће вријеме”, рекао је Траде.

Истакао је да је ово “посебно тешка сезона шумских пожара” и да Канада сарађује с многим земљама као што су Нови Зеланд, Јужна Африка, Сједињене Америчке Државе и Француска на гашењу пожара.

Канада наставља да обучава ватрогасце кроз Фонд за обуку за заштиту од пожара, преко којег Влада подржава више од 425 ватрогасаца који ће бити ангажовани и обучени ове сезоне.

“До сада је 2023. године било 2.214 шумских пожара у Канади, а изгорјело је око 3,3 милиона хектара. Тренутно је активно 413 шумских пожара, а 249 од њих је ван контроле“, рекао је министар јавне сигурности Бил Блер.

“Процјењује се да је до понедјељка око 26.000 људи евакуисано из својих домова”, навео је Блер.

Канада се бори са шумским пожарима од почетка маја.

Ангажовано је више од 1.000 ватрогасаца на гашењу пожара.

Извор: Анадолија (Б.Е.Г)

Фото: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Košarkašice BiH spremne za prvi meč kvalifikacija protiv Kanade

Radio Brčko

Први смртни случај у Канади након примања вакцине “Астра Зенека”

Radio Brčko

Kamiondžije u Ottawi već dvanaesti dan protestuju protiv obavezne vakcinacije

Radio Brčko