RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Za glavnu urednicu Reutersa prvi put, u 170-godišnjoj historiji ove agencije, imenovana žena

Reures, najstarija svjetska novinska agencija, je za novu glavnu urednicu imenovao Alessandru Galloni, koja će tako postati prva žena na toj poziciji u 170-godišnjoj historiji ove agencije.

Ova 47-godišnja Rimljanka zamijenit će Stephena J. Adlera, koji se ovog mjeseca povlači, nakon što je vodio redakciju u protekloj deceniji.

Galloni preuzima kormilo dok se novinska agencija suočava s nizom izazova, među kojima je i kako organizirati rad 2.450 novinara širom svijeta.

Galloni govori četiri jezika i ima veliko iskustvo u praćenju poslovnih i političkih vijesti u ovoj agenciji i ranije u Wall Street Journalu.

Kolegama je rekla da će joj prioriteti uključivati jačanje Reutersovog digitalnog poslovanja i poslovnih događaja.

“Već 170 godina Reuters postavlja standarde za nezavisno, pouzdano i globalno izvještavanje. Čast mi je voditi redakciju svjetske klase prepunu nadarenih, posvećenih i nadahnjujućih novinara”, rekla je Galloni u najavi Reutersa o imenovanju, koje stupa na snagu 19. aprila.

Izvor: https://www.klix.ba/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.