Svijet

Zatvoreni kafići u Parizu

Barovi i kafići u Parizu zatvoreni su danas na dvije sedmice u skladu sa novim mjerama protiv ubrzanog širenja virusa korona, ali je restoranima dozvoljeno da nastave rad.
Uz povećanu stopu širenja virusa i rast broja hospitalizovanih pacijenata nekoliko mjeseci poslije ukidanja opšte blokade javnog i privrednog života, nova pravila o fizičkom distanciranju stupila su na snagu.

Barovi i kafići privlačili su veliki broj ljudi koji često nisu poštovali propise o fizičkom razmaku i nošenju maski. Francuski mediji osjenjuju da mjera zatvaranja zato nije iznenađujuća.

Učionice i amfiteatri u gradskim univerzitetima biće ograničeni na 50 odsto kapaciteta, prenio je AFP.

Ministar zdravlja Olivije Veran objavio je prošle sedmice da samo poboljšanje epidemiološke situacije može da spriječi zatvaranje barova i kafića u Parizu.

U subotu, 4. oktobra, u Francuskoj je registrovano blizu 17.000 novih infekcija. Zvaničnici navode da u gradu postoje 203 aktivna klastera epidemije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button