Uncategorized

Brčanski Preporod: “Dani Povelje Kulina-Bana”

Interes za jučerašnju manifestaciju „Dan otvorenih vrata-škola stranih jezika“, koje je u svojim prostorijama organizovala Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Brčko, nadmašio je očekivanja i samih organikzatora.

„Vrlo smo zadovoljni interesom potencijalnih polaznika u našu školu, odnosno zanimanjem  koje je pokazano  za sekcije engleskog njemačkog i turskog jezika. Posebno nas raduje, što je, dane otvorenih vrata posjetilo više od 150  mladih, uglavnom učenika osnovnih i srednjih škola,“ naglasio je predsjednik brčanskog „Preporoda“ profesor Edin Jašarević.

 Dani otvorenih vrata organizovani su u okviru manifestacije „Dani povelje Kulina Bana“, koju „Preporod nastavlja u utorak 31. septembra promociom knjige tuzlanskog gradonačelnika Jasmina Imamovića. „Riječ je o romanu pod nazivom „Ljetopis o kralju Tvrtku“, čime obilježavamo 630-tu godinu od njegove smrti“, istakao je Jašarević. Predsjednik brčanskog „Preporoda“ je svima, koji obilježavaju značajne  datume u vezi sa historijskim nastankom Bosanske države, čestitao današnji 29. avgust, dan kada je, prije 632 godine, nastala Povelja Kulina Bana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button