Uncategorized

JP “Komunalno Brčko”: Obavještenje za korisnike vodovodnog sistema u naseljima Bukvik, Vitanovići, Lukavac, Ulović i Bukovac

Pozivaju se stanovnici navedenih naselja da prijave Policiji Brčko distrikta BiH saznanja o počiniocima koji pristupaju i neovlašteno provode manipulativne radnje na vodovodnoj mreži, s ciljem preusmjeravanja količine vode u određene zaseoke pomenutih naselja, čime korisnici u drugim zaseocima ostaju bez vode.

Uočeno je zatvaranje ventila na čvorištu kod skretanja za Mali Bukvik, usljed čega je nemoguće regulisati pritisak u ostalim naseljima.

U prethodnom periodu aktivnostima u okviru operativnog održavanja uspostavljena je stabilizacija sistema sa ujednačenim pritiscima i protocima za sve kupce ovog konzumnog područja.

Neovlaštenom manipulacijom vodovodnom mrežom ugrožava se sistem javnog vodosnabdijevanja i nanosi šteta davaocu usluge JP “Komunalno Brčko“, kao i krajnjim korisnicima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!