Video dana

Pogledajte istorijski triler Mela Gibsona “Apocalypto”

Miroljubivo pleme, u civilizaciji Maja, okrutno su napali ratnici koji traže robove i ljudska bića za žrtvovanje  bogovima.

Vijek je šesnaesti, kasno doba civilizacije Maja.

Lovac Jaguarova Šapa (R. Youngblood) živi tradicionalnim načinom života, sa sinom i trudnom ženom. Jednog jutra, njihovo selo napadaju ratnici paleći kuće i okrutno ubijajući ljude.

Jaguarova Šapa u zadnji tren uspijeva spustiti ženu i sina u jednu duboku pećinu, ostavivši kanap na vrhu kako bi se oni kasnije mogli popeti. Tokom napada, ratnici ubijaju i oca Jaguarove Šape, a njega zarobljavaju.

Jedan od napadača prereže kanap, osudivši ženu i dijete na polaganu smrt u pećini. Napadači zarobljenike vode u grad Maja, namjeravajući da ih žrtvuju bogu Sunca. Na vrhu piramide spreman je sveštenik koji živim zarobljenicima vadi srca …

Film sa prevodom možete besplatno pogledati putem linka https://www.filmoviplex.com/sa-prevodom/4215-apocalypto.html

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button