RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

За слање изборног материјала гласачима у иностранству 850.000 КМ

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ платиће нешто више од 850.000 КМ поштанске услуге за достављање изборног материјала за овогодишње опште изборе гласачима у иностранству.

Уговор о поштанским услугама достављања изборног материјала за гласање изван БиХ на адресу гласача у иностранству путем препоручене пошиљске закључен је са три поштанска оператера у БиХ – Поштама Српске, БХ поштама из Сарајева и Хрватском поштом из Мостара.

Избор најповољнијег добављача за услугу поштанске доставе изборног материјала гласачима у иностранству спроведен је путем преговарачког поступка, а позив је упућен наведеним поштанским оператерима, који су у форми групе понуђача доставили своју понуду.

Коначна цијена за наведене услуге износи 851.375 КМ и односи се на доставу око 80.000 пошиљки са изборним материјалом гласачима у иностранству, како је предвиђено у тендерској документацији.

Поштански оператери истакли су у преговарачком поступку да не могу да снизе понуђену цијену, која је по једној пошиљци иста као на претходним изборима, јер у току реализације уговора очекују повећање цијена услуга, па би разлика у цијени ишла на њихов терет.

Највећи број пошиљки биће дистрибуиран у Европи, друга зона су САД и Канада, а најудаљенија зона у коју ће бити достављен изборни материјал је Аустралија.

Из ЦИК-а су навели да је понуђени износ у оквиру планираних средстава за ову намјену.

Одлука о склапању уговора са поштанским оператерима за достављање препорученом пошиљком изборног материјала гласачима у иностранству донијета је на сједници ЦИК-а у четвртак, 28. јула.

Извор: Срна

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.