RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Brčko: Neometan početak drugog polugodišta u svim školama

Drugo polugodište školske 2022/2023. godine jutros je započelo neometano u 15 osnovnih i četiri srednje škole na području distrikta Brčko. Prema podacima nadležnih, nakon zimskog raspusta u školske klupe sjest će oko šest hiljada učenika osnovnih škola, oko 2.600 učenika srednjih škola i 550 djece smještene u obdaništu.

“Ispunjeni su svi potrebni kapaciteti za redovno odvijanje nastave u ovom polugodištu. Za preko šest hiljada učenika osnovnih škola na području Distrikta obezbijeđeno je grijanje u školama i redovan prijevoz koji jutros nije kasnio. Energenti su osigurani na vrijeme i sve osnovne škole su na vrijeme zagrijane kako bi se stvorili optimalni uslovi za nesmetano odvijanje nastave”, rekla je Mara Matkić, šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje.

Slavoljub Bašić, šef Pododjeljenja za srednje obrazovanje kaže da nastavljaju kontinuirani nastavni proces pružanja obrazovnih usluga i u drugom polugodištu, te dodaje da je zadovoljan dosadašnjim zaprimljenim izvještajima.

“Oko 2.600 učenika nastavi će danas prisustvovati u ukupno četiri srednje škole u koje dolaze iz različitih pravaca širom Distrikta. Zajedno u saradnji sa osnovnim obrazovanjem to je dosta veliki broj, te smo preduzeli sve moguće mjere i radnje kako bi tekao bez problema drugi nastavni dio godine”, dodao je Bašić.

Iz Odjeljenja za obrazovanje kažu da do sada nisu imali urgencije u smislu da su im ukazivali na neke potrebe, osim problema sa grijanjem u jednoj od fiskulturnih sala u srednjoj školi, međutim, i taj problem u saradnji sa nadležnim institucijama u Distriktu je blagovremeno riješen.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.