RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Nada Koprivica godina živi u bunkeru na Romaniji

Samo par stotina metara od ceste, u bunkeru, godinama živi Nada Koprivica. Oni Romanijci koji je i vide kažu da malo s kim želi komunicirati. I mi smo je zvali i čekali ispred bunkera, ali uzalud. U bunker nismo ušli, jer nam to nisu preporučili šumari, donosi ATV.

Istinu pravu, zašto se Nada Koprivica odlučila na ovakav život u bunkeru, ipak će ostati na nagađanjima.

A, oni koji i vide Nadu, s vremena na vrijeme, pričaju da se posvađala s roditeljima, jer joj nisu dali da u kuću unese psa, pa je sad s njim i njegovim mladunčadima u vojnom bunkeru. Drugi kažu da to nema veze, da je žena samotnjak koji voli prirodu, a ne civilizaciju.

“Viđam je često, ona tu boravi, pet-šest godina, živi u ovom bunker od JNA, tu stanuje, kako se hrani, što radi, ja stvarno ne znam, vidim je često kako bere šumske jagode, to je to.

– Je li komunikativna? – Pa, onako, što ja znam, više je asocijativna, kad primjeti ljude, ona se skloni, bježi u šumu i tako”, rekao je šumar Bojan Abazović.

“Svaki dan prolazim tuda i viđamo se, dobar dan, dobar dan i ništa drugo. Kažu da ima supruga i kćerku i da je ona fakultetski obrazovana, e sad što je bilo, kako je bilo i zašto je tu došla živjeti sama, ne znam”, rekao je Risto Valjarević.

Radomir Antonić mogao bi se nazvati njezinim prvim susjedom. Kaže da je miroljubiva i da se na nju već naviknuo. I dalje ga čudi da je odlučila živjeti u zemlji.

“Čudno jeste, čudno, ali nitko tu ne obraća pažnju puno, ona je stalno tu.

– Je li dolazila kod vas, tražila nešto?- Dolazila je prije godinu i pol, dvije, nosila vode, sad u zadnje vrijeme ne dolazi”, rekao je Radomir Antonić.

Pričaju Romanijci da je viđaju s vrećicama hrane. Nagađaju da ima i neku mirovinu. Baš to ih i čudi da i pored primanja živi u bunkeru i to na debelim romanijskim minusima.

Izvor/Foto: www.vecernji.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.