RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Aktivni požari na području Konjica i Stoca

U Federaciji BiH /FBiH/ još su aktivni požari na području Konjica i Stoca, dok je jutrošnjim padom kiše na požarištu Donja Jablanica-Plasa došlo do stabilizacije požara.

Na području Konjica aktivan je požar u rejonu Zvekuše, koji trenutno ne prijeti stambenim i drugim objektima, ali su vatrogasci na terenu, saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

U opštini Stolac požar na lokaciji Derani ne prijeti kućama, ali je njegovo gašenje otežano zbog nepristupačnosti terena i minsko sumnjive površine, dok su na terenu pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stolac i lokalno stanovništvo.

Ostali požari na području FBiH su ugašeni.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Novom cestom koja se gradi, građani BiH će brže i sigurnije stići do mora

Radio Brčko

Požar u Konjicu još aktivan, nije potrebna pomoć iz zraka

Radio Brčko

Активни пожари на више локација у Херцеговини

Radio Brčko