RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Бањалука укида кориштење “канџи” за непрописно паркирање аутомобила

Умјесто досадашњих „канџи“ за аутомобиле који су непрописно паркирани, Баљалука планира да уведе нову праксу како би возачима олакшао досадашњу компликовану процедуру у вези са деблокирањем возила.

Тако ће возачи непрописно паркираних возила бити поштеђени чекања да им се одблокира возило, јер се често дешавало да већи број њих у кратком времену зове да се изврши деблокирање.

“Једноставније је да то буду прекршајни налози, него да користимо “канџе” за аутомобиле. Читав поступак би био у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и прекршаји би се плаћали као неки други и у првих седам дана то би било 50 одсто јефтиније”, казао је градоначелник Драшко Станивуковић, који је ове измјене у вези са процедуром око уклањања „канџи“, предложио за мартовску сједницу Скупштине Града.

Како је навео, то не би утицало на смањење прихода у Буџету Града, јер би га они који раде овај посао лакше обављали, не би постављали „канџе“, чији је број ограничен, него би фотографисали непрописно паркирано возило.

Поред наведеног, блокирано возило онемогућава другим возила да користе паркинг мјесто.

“Свеукупно, планиране измјене директно ће утицати на квалитетније регулисање стационарног саобраћаја као саставног дијела саобраћајног система града Бање Луке”, наводи се у Одлуци о измјени и допуни Одлуке о безбједности саобраћаја на путевима града Бање Луке, предложеној за наредну сједницу Скупштине Града.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Бањалука: Таксиста ножем избо и лакше повриједио колегу

Radio Brčko

Njemačka ukida vanrednu epiedemiološku situaciju

Radio Brčko

Brčko: Ukida se obvezno nošenje maske u zatvorenim prostorima

Radio Brčko