RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

BiH: Cijena dizela se opet vinula jako visoko, na nekim crpkama premašila 3,50 KM

Vozače diljem Bosne i Hercegovine ponovno su pogodila poskupljenja goriva. Prema podacima s aplikacije Federalnog ministarstva trgovine, cijena litre dizela kreće se od 3.16 do 3.46 KM. Benzin je nešto jeftiniji, od 2.76 do 3.01.

Diljem Federacije su zabilježene promjene cijena goriva. U Bihaću litra dizela stoji od 3.31 do 3.41, a benzina od 2.76 do 2.96. I u Mostaru je zabilježeno poskupljenje na pojedinim crpkama. Cijena dizela kreće se od 3.26 do 3.41, a benzina od 2.71 do 2.96.

Stanovnici Tuzle, ovisno o crpki, dizel mogu natočiti po cijenama od 3.31 do 3.51, dok cijena benzina ide do 3.11 KM. Početna cijena dizela identična je i u Zenici, gdje cijena litre dizela ide do 3.46. Benzin je u gradu čelika moguće pronaći po cijeni od 2.76 do 3.06 KM.

U RS cijena litre benzina varira od 2.70 do 2.90 KM. Litra dizela može se kupiti po cijenama od 3.29 do 3.44 KM.

BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Возачи у БиХ скупље плаћају гориво него становници најбогатије државе у Европи

Radio Brčko

Брчко: Цијене воћa и поврћа у благом паду

Vladimir Matijević

Cijene nafte divljaju, ugroženo poslovanje prijevoznika u BiH

Radio Brčko