RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

BiH: Industrijska proizvodnja u julu veća za 3,1 odsto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u julu veća je za 3,1 odsto u odnosu na jun, a za 0,6 odsto u poređenju sa julom prošle godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Julska proizvodnja intermedijarnih proizvoda veća je za 8,4 odsto u odnosu na jun, energije za 1,7 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,6 odsto, kapitalnih proizvoda za jedan odsto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 6,1 odsto.

U julu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 5,2 odsto, energije za 0,8 odsto, intermedijarnih proizvoda za 0,4 odsto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 2,4 odsto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,3 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u julu u vađenju rude i kamena veća je za 8,2 odsto u odnosu na jun, u prerađivačkoj industriji za 4,7 odsto, dok je u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom zabilježen pad od 1,7 odsto.

U julu, u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi rast u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 5,7 odsto, u prerađivačkoj industriji za 0,4 odsto, dok je u vađenju ruda i kamena zabilježen pad od 7,4 odsto.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!