RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

BiH: Od nezakonitog prelaska preko granice odvraćeno više od 2.300 osoba

Granična policija BiH je od početka ove godine odvratila više od 2.300 osoba od pokušaja nezakonitog prelaska granice, rekao je direktor ove službe Zoran Galić.

Galić je naveo da se poboljšanjem vremenskih uslova pojačava i migracijski pritisak, koji je najintenzivniji na istočnom dijelu granice.

“Iste migrante odvraćamo i po 20 puta na dnevnoj bazi, masovno pokušavaju nezakonito preći granicu”, rekao je Galić za “Večernji list”, izdanje za BiH.

On je naglasio da Granična policija od samog početka migrantske krize upozorava na nedostatak ljudstva i da je potrebno raditi na jačanju kapaciteta Granične policije.

Galić je istakao da bi kada bi imali dovoljno policijskih službenika i materijalno-tehničkih sredstava uspješno mogli izboriti sa migrantskom krizom.

“Sa jednim policajcem na 16 kilometara, odnosno jednom patrolom na 32 kilometra, to je izuzetno teško”, rekao je Galić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Гранична полиција БиХ: Претреси у Бихаћу, Великој Кладуши и Цазину због организованог криминала

Radio Brčko

U BiH dvojica državljana Turske lišena slobode zbog krijumčarenja migranata

Radio Brčko

Гранична полиција БиХ ухапсила три лица

Radio Brčko