RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

BiH: Pad industrijske proizvodnje u Republici Srpskoj

Kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj za osam mjeseci ove godine manja je za 2,9 odsto u odnosu na isti period lani, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Tokom osam mjeseci ove godine, u odnosu na isti period prošle, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji zabilježen je rast od 23,1 odsto odsto.

U vađenju ruda i kamena registrovan je pad od 2,6 odsto, a u prerađivačkoj industriji pad je bio 5,7 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj je u avgustu, u odnosu na jul, bila veća za 1,3 odsto.

Kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u RS u avgustu ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine manja je za 2,2 odsto.

Broj zaposlenih radnika u industriji u avgustu, u odnosu na jul manji je za 0,6 odsto.

bhrt

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Cijene nafte na svjetskom tržištu u padu

Radio Brčko

Cijene nafte na svjetskim tržištima u padu već drugi tjedan zaredom

Radio Brčko

Cijene nafte kreću se ka najvećem sedmičnom padu od maja

Radio Brčko