BiH

BiH: Sve veći priliv migranata

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je danas da se Granična policija suočava sa velikim izazovima, posebno kada je riječ o migrantskoj krizi zbog sve većeg priliva migranata koji pokušavaju ilegalno preći granicu BiH.

“Granična policija se godinama bori sa manjkom kadrova, te kontinuirano obavlja privremeni interni premještaj, kao i vanredno angažovanje policijskih službenika u jedinice koje su najviše izložene migracionom pritisku”, rekao je Galić novoimenovanom atašeu za unutrašnju bezbjednost ambasade Francuske u BiH Filipu Ganglofu.

Sagovornici su ocijenili da policijski službenici Granične policije moraju biti maksimalno zaštićeni i opremljeni da bi i sami zaštitili druge i preduzeli sve moguće mjere da ne bi došlo do širenja virusa korona.

Na sastanku je obostrano iskazana otvorenost za nastavkom saradnje Granične policije BiH i Ambasade Francuske u BiH, saopšteno je iz Granične policije.

Galić je čestitao novoimenovanom atašeu, koji je prvi put posjetio Graničnu policiju BiH, te mu predstavio agenciju, njenu strukturu, nadležnosti i trenutne aktivnosti koje se sprovode na granici BiH.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u BiH i regionu, a posebno o teretu migrantske krize sa kojim se Granična policija godinama bori, ali i o ostalim bezbjednosnim pitanjima, te o borbi protiv virusa korona.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close