RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Borci traže od Vlade FBiH da im preusmjeri 20 miliona KM

U dopisu koji potpisuje predsjednik Saveza boraca FBiH Sabahudin Ramić, a koji je upućen predsjedniku Vlade FBiH Fadilu Novaliću i svim federalnim ministrima, navedeno je kako se borci obraćaju predstavnicima vlasti u skladu sa zaključkom Radne grupe za usklađivanje Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

“Kada je u toku postupak pravnih radnji i finansijskih obaveza Vlade FBiH prema Sindikatu državnih službenika i namještenika u smislu postupanja po pravomoćnim i izvršnim presudama iz radno-pravnog statusa istih, a postoji mogućnost vansudske nagodbe sa tužiteljima, s tim u vezi otvara se mogućnost za implementaciju oko 20 miliona KM koja bi preostala po potpisivanju pomenutih vansudskih nagodbi”, piše u dopisu.

Borci dalje navode kako se obraćaju predstavnicima vlasti s ciljem da se 20 miliona KM preusmjere borcima putem Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH i time omoguće s jedne strane uvažavanje zaključka Radne grupe za usklađivanje Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, a direktno i primjenu Zakona o pravima demobilisanih boraca.

“Nadajući se da ćete uvažiti našu urgenciju i konačno omogućiti najbrojnijem dijelu branilaca da u skladu sa zakonom konačno ostvaraju zagarantovana prava”, navodi se u dopisu.

Izvor: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada FBiH – Za projekte cestogradnje 100.000.000 KM

Radio Brčko

Ministar Čampara predložio uredbu sa zakonskom snagom – zatvor za kršenje samoizolacije

Radio Brčko

FBiH: Za veterinarstvo 2.500.000 KM

Radio Brčko