RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Брчко: Отворена изложба младе умјетнице Анастасије Плавшић и њених пријатеља

Изложба фотографија и цртежа шеснаестогодишње Брчанке Анастасије Плавшић, која се од своје девете године бави фотографисањем отворена је синоћ  у просторијама кафе – бара “Pub-Up” у Грамосовој згради у центру града.Изложбу је отворио Борислав Ђурђевић, директор Видовданске трке у Брчком. Ова изложба, на којој је Анастасија приказала својих десетак фотографија и пар цртежа, резултат је њеног интензивног рада у последње двије године на подручју Брчко дистрикта и Бањалуке. Тема изложбе је слободна и фотографије приказују разне детаље запажене у друштвеној средини.

„  Поред фотографија радим акрилним бојама на платну и цртеже графитном оловком. С обзиром да је изложба била продајног карактера већину својих радова сам успјела продати и надам се већим успјесима у будућности“, истакла је овом приликом малда умјетница Анастасија Плавшић.

Поред Анастасије, своје радове на изложби,  јавности су представили  Јовица Панић, Зоран Ђорђевић, Зерина Kуртовић, Тамара Рашић, Зорана Немчек и Анастасија Шарић.

Своју прву колективну изложбу је Анастасија имала са 15 година, а иначе је, љубав и таленат за фотографисање наслиједила од свог оца који се, овим видом умјетности, бави више од 25 година.

Изложба ће остати отворена до недеље 13. Септембра до 22 часа и сви који желе могу доћи и посјетити изложбу и на тај начин подржати младе умјетнике.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.