BiH

Brčko: Moguće da članovi biračkih odbora u Distriktu budu bar s područja iste Mjesne zajednice

Popuna biračkih odbora od strane političkih subjekata koji su prijavljeni za opšte izbore na području Brčko distrikta BiH neće biti nimalo lak posao, naročito imajući u vidu od strane Visokog predstavnika, nametnute tehničke izmjene Izbornog zakona BiH koje zadiru i u ovaj segment izbornog procesa.

„Posebno otežavajuća okolnost za nas iz političkih partija jeste propisano uputstvo, odnosno pravilo, po kome članovi biračkih odbora mogu biti samo iz reda birača koji su prijavljeni na tom biračkom mjestu. S obzirom da je to gotovo nemoguće ispoštovati, na putu smo da sa ovdašnjom Izbornom komisijom usaglasimo stav da član biračkog odbora može biti bilo koji glasač, s područja Mjesne zajednice, na čijem se biračkom spisku inače nalazi“, rekao je zastupnik Socijalističke partije u brčanskoj Skupštini Boro Ristić.

On se inače nada da će sa ovim, nešto fleksibilnim stavom, biti moguće na kvalitetan način predložiti i odabrati članove svih biračkih odbora na području Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button