BiH

Caritas Švicarske podržao izlagače na 8. sajmu bh. privrede

Caritas Švicarske pružio je podršku malim i srednjim preduzećima koja se predstavljaju na 8. sajmu bosanskohercegovačke privrede koji je otvoren u četvrtak u Sarajevu.

Iz te organizacije navode da se podrška odnosi kako na finansijsku, pri pokretanju, realizaciji i opstanku preduzeća, tako i na podršku kroz prezentacije, promocije, ulaganje u izlaganje na sajmovima, a sve s jednim ciljem – da se privreda razvija i da oni koji su dio projekta „Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornje-drinske regije“ budu samostalni, te konkurentni na tržištu.

Dodaju da je Caritas Švicarske ove godine u saradnji sa opštinama Foča FBiH, Foča RS, Novo Goražde, Pale FBiH, Višegrad, Rudo i Gradom Goražde, podržao i finansijski organizaciju Sajma.

– Na taj način omogućeno je korisnicima projekta, ali i drugim lokalnim privređivačima sa područja navedenih opština, tačnije  njih 19, promocija i uvezivanje sa drugim privrednicima sa područja BiH. Radi se individualnim proizvođačima, malim i srednjim preduzećima, ali i onima sa velikim brojem zaposlenih – saopćeno je iz Caritasa Švicarske.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!