RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Čavara i Sun Haiyan o jačanju bilateralnih odnosa BiH i NR Kine

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predsjedavajući Grupe prijateljstva za Aziju PSBiH Marinko Čavara i članovi Grupe prijateljstva, koji borave u radnoj posjeti Narodnoj Republici Kini, susreli su se sa zamjenicom ministra Međunarodnog odjeljenja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Sun Haiyan.

Tokom susreta potvrđeni su dobri i prijateljski odnosi BiH i NR Kine, koji se, kako je ocijenjeno, dalje izgrađuju i jačaju na bazi međusobnog uvažavanja i nemiješanja u unutrašnja pitanja.

Čavara je naglasio podršku BiH politici jedne Kine, te se zahvalio zamjenici ministra Haiyan na dosljednoj politici poštovanja cjelovitosti i suvereniteta Bosne i Hercegovine i ravnopravnosti njenih naroda.

Tokom sastanka izraženo je očekivanje da će posjeta Delegacije PSBiH Narodnoj Republici Kini i učešće na Trećem forumu za međunarodnu saradnju „Pojas i put“ doprinijeti jačanju bilateralnih odnosa dvije prijateljske države, te dodatno unaprijediti ekonomsku saradnju i povećati nivo vanjskotrgovinske razmjene i kineskih investicija u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz PSBiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.