RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Čović sa državnim zvaničnicima i privrednicima Izraela

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović tokom višednevne službene posjete Izraelu sastaće se sa najvišim državnim zvaničnicima, te položiti vijenac u memorijalnom centru Holokausta Jad Vašem.

Sa predstavnicima poslovne zajednice razgovoraće o bilateralnim odnosima, privrednoj saradnji i situaciji u BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Posjeta dolazi u vrijeme osnivanja Privredne komore Izraela i BiH, te istaknutih izraelskih investicija u BiH. Pored postojećih, zvaničnici će razgovarati o mogućim projektima i različitim ulaganjima u privredu BiH, s naglaskom na razvoj poljoprivrede.

Uoči odlaska, Čović je naglasio kako će u svojstvu predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH raditi i na usvajanju neobavezujuće radne definicije antisemitizma.

“Antisemitizam je određeno poimanje Jevreja koje se može iskazivati kao mržnja prema njima. Postoje usmena, pisana i fizička izražavanja antisemitizma koja su usmjerena prema Jevrejima ili nejevrejima i/ili prema njihovoj imovini, ustanovama njihove zajednice, te vjerskim objektima”, navodi se u saopštenju iz Čovićeve kancelarije.

Izvor: SRNA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Podnesena prijava protiv Dragana Čovića zbog sukoba interesa

Radio Brčko

Čović najavio šta planira poduzeti kao novi predsjedavajući Doma naroda PSBiH

Radio Brčko

Dodik i Čović sa Lajčakom razgovarali o aktuelnoj političkoj krizi u BiH

Radio Brčko