RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Ćulum: Važno spriječiti ilegalne migracije

Direktor Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH Darko Ćulum rekao je da će se truditi da rezultate Sipe podigne na viši nivo, što podrazumijeva i efikasniju međunarodnu i međuagencijsku saradnju bezbjednosnih struktura, te posebno istakao značaj sprečavanja ilegalnih migracija.

Ćulum je naveo da će prioriteti rada Sipe biti i borba protiv terorizma, kao globalne prijetnje koja ne poznaje granice i najvećeg bezbjednosnog izazova današnjice, te svih vidova organizovanog kriminala, posebno korupcije, pranja novca, trgovine i krijumčarenja ljudi, koji su brana napretku društva, prije svega EU integracijama.

On je za “Dnevni avaz” rekao da ova agencija za sprovođenje zakona u BiH ima ljudske i materijalno-tehničke kapacitete koji mogu da odgovore najsloženijim bezbjednosnim izazovima.

“Sipa, sa mnom na čelu, sigurno će postupati profesionalno i zakonito, te prema svima jednako. Mi ćemo svaki posao u konkretnom periodu obaviti profesionalno i do kraja”, poručio je Ćulum.

On je napomenuo da Sipa nikada ne postupa prema građanima na osnovu njihovog opredjeljenja, odnosno njihove nacionalne, vjerske, jezičke ili druge opredijeljenosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

СИПА: Претреси лица и објеката у Тузли, Грачаници и Живиницама

Radio Brčko

Na području Viteza, Zenice i Sarajeva SIPA uhapsila osam osoba

Radio Brčko

Bosni i Hercegovini dodatnih 10 miliona eura za zbrinjavanje migranata

Radio Brčko