RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Đonlagić i Novaković-Bursać na sastanku COSAC-a u Madridu

Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dženan Đonlagić i članica Zajedničke komisije Snježana Novaković – Bursać učestvuju na sastanku predsjedavajućih Konferencije parlamentarnih odbora za evropske poslove parlamenata država članica Evropske unije (COSAC), koji se, u okviru španskog predsjedavanja Vijećem Evropske unije, održava u Madridu.

Predstavnici Španije prezentovali su učesnicima sastanka ciljeve šestomjesečnog predsjedavanja Vijećem Evropske unije, među kojima su reindustrijalizacija Evrope, te budućnost Ukrajine u Evropskoj uniji.

Tokom sastanka članovi Delegacije PSBiH naglasili su da je što skorije otvaranje pregovora za punopravno članstvo u Evropskoj uniji strateški cilj Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina na COSAC konferencijama i sastancima učestvuje u statusu države kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.