RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

До четвртог марта номинације за предузетнице године

До 4. марта отворене су номинације за избор предузетница године са западног Балкана у шест категорија којом се одаје признаје женама које су основале и развиле посао и допринијеле новим и одрживим радним мјестима, саопштено је из Савјета за регионалну сарадњу /РЦЦ/.

ИЗ РЦЦ који је покретач иницијативе наводе да заинтересовани могу да номинују жену која има бизнис у БиХ, Србији, Црној Гори и Сјеверној Македонији, а становници су неке од тих земаља.

Из РЦЦ указују да је допринос предузетница кључан за напредак западног Балкана, те да њихов напоран рад, иновативан начин размишљања и непоколебљива преданост представљају истински допринос расту економија и развоју друштава.

“Намјера нам је да овом иницијативом одамо скромно признање овим храбрим и снажним женама које су се усудиле борити против стереотипа и донијети промјене”, наведено је у саопштењу.

РЦЦ ће одабрати шест предузетница којима ће уручити признање “Жена предузетница године са западног Балкана” у категоријама – жена еколошка предузетница, креативна жена предузетница, жена предузетница у туризму и угоститељству, Ромкиња жена предузетница, жена стартап предузетница и млада жена предузетница.

Жири ће изабрати побједнице, које ће бити представљене и којима ће бити уручено признање на регионалној конференцији за жене предузетнице на западном Балкану 11. марта у Тирани на којој ће се окупити жене предузетнице из цијелог региона, укључујући доносиоце одлука, представнике академске заједнице и међународних организација.

Побједнице ће имати прилику да на конференцији представе бизнисе.

Шест жена предузетница године са западног Балкана за 2021. годину добиће подршку у облику менторства у трајању од 20 дана током периода од пет мјесеци, чланство у Регионалном центру жена предузетница, промоцију путем канала комуникације РЦЦ-а и позив на различите скупове које РЦЦ организује, а на којима ће моћи представити успјешне приче.

Иницијатива је организована у оквиру “Акционог плана за заједничко регионално тржиште 2021-2024” и програма РЦЦ-а за економско оснаживање жена. Пројекат суфинансира ЕУ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

На Балкану ове године забиљежено 11 физичких напада на новинаре

Radio Brčko

Јуче почео извоз коња из БиХ у Европску унију

Radio Brčko

Za deset godina Balkan napustilo tri miliona ljudi

Radio Brčko