BiH

Dodik-Al Ahmadi: Odnosi BiH i Kraljevine Saudijske Arabije izuzetno dobri

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osamaha Dakhela R. Al Ahmadija.

Dodik je istakao da su politički odnosi BiH i Kraljevine Saudijske Arabije prijateljski i izuzetno dobri, ali, i da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje, prije svega na ekonomskom i investicionom planu.

Naglasio je značaj unapređenja ekonomske saradnje, posebno u segmentu ulaganja potencijalnih investitora iz Saudijske Arabije u BiH, za što postoje brojne mogućnosti. Razgovarano je i o aktivnostima na organizaciji susreta s potencijalnim poslovnim ljudima iz Saudijske Arabije koji su zainteresovani za investiranje u BiH.

Predsjedavajući Dodik i ambasador Al Ahmadi su izrazili interes za nastavak aktivnosti na unapređenju ugovornog regulisanja bilateralnih odnosa, kao i na unapređenju saradnje u ekonomiji, turizmu i brojnim drugim oblastima.

Na sastanku je istaknuta i važnost organiziranja i razmjene posjeta na visokom i najvišem nivou, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button