RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Додик отворио Мостарски сајам

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик отворио је овогодишњи Мостарски сајам привреде.

Додик је на самом почетку честитао на успјешној организацији 22. сајма у Мостару захваљујући се званицама на доласку у овај град. Он је рекао да се на овом сајму данас сусрећу привредници како би склопили послове, додајући да о снази сајма говори и чињеница да је овогодишњи партнер Кина.

Предсједавајући Предсједништва БиХ указао је на важност добре сарадње с Кином у тренуцима глобалних проблема. Како каже, успјеси Кине су важни за БиХ која се сусреће с кинеским производима.

Он је рекао да од Кине можемо научити и како направити економски узлет. Осврнуо се и на Србију додајући како и Србија има јак узлет, односно да може служити као примјер. Додик је додао да сајам није само сусрет привреда, већ и сусрет култура.

“Желим успјех свим излагачима и добре пословне аранжмане. Желим да охрабрим партнере да се убудуће окупе на овако важном догађају”, рекао је Додик.

Како каже, Предсједништво БиХ је покровитељ Мостарског сајма и овај сајам је једна од најважнијих манифестација у држави Босни и Херцеговини.

Овогодишњи Сајам привреде у Мостару бит ће одржан од 9. до 13. априла, а земља партнер ове године је Кина, којој ће ово бити прво партнерство на мостарској привредној смотри.

Уз Кину, на 22. мостарском сајму су излагачи из још тридесетак земаља и из свих области привреде, а бит ће око 860 излагача.

Извор: Klix

Фото: Илустрација

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Dodik sazvao za danas sjednicu Predsjedništva BiH o migrantskoj krizi

Radio Brčko

Migranstka kriza: Može li BiH zatvoriti granice?

Radio Brčko

БиХ: Усаглашена траса за изградњу аутопута Сарајево – Београд

Radio Brčko