ArhivaBiH

Додик: Већ је одлучено да се ангажује војска због миграната

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је Предсједништво већ одлучивало о ангажовању Оружаних снага БиХ на граници због мигрантске кризе, да је та иницијатива одбијена и да се по том питању ништа није промијенило.

На питање новинара у Источном Сарајеву да прокоментарише изјаве министра безбједности у Савјету министара Фахрудина Радончића и лидера СДА Бакира Изетбеговића да БиХ на своје границе треба да изведе војску уколико то учине и сусједне државе због најезде миграната, Додик је истакао да су то само њихове претпоставке и да је о том питању Предсједништво већ одлучивало.

“Одлука је раније донесена и она је на снази. Питањима миграната се треба позабавити на другачији и озбиљнији начин”, категоричан је Додик.

Он је додао да БиХ треба да се нада да ће улазне границе ЕУ остати чврсте у Грчкој и Бугарској на граници са Турском.

“Надамо се да ће ЕУ успјети да спријечи талас миграната који би евентуално дошао овдје. Евидентно је да БиХ показује неспособност да се суочи са овим питањима и да их квалитетно рјешава”, констатовао је Додик.

Он је истакао да је проблем и политика отворених граница ЕУ која је довела до мигрантске кризе, те подсјетио да је та политика многе стимулисала да напусте своје куће и из далеких земаља крену ка ЕУ.

“Политика отворених граница од 2015. године сигурно даје негативне ефекте сада, а колатерална штета је и БиХ”, закључио је Додик.

Предсједништво БиХ на сједници одржаној 11. јуна 2019. године није прихватило иницијативу да се дуж границе са Србијом и Црном Гором распореде припадници Оружаних снага БиХ.

Против ове иницијативе, коју је предложио члан Предсједништва Жељко Комшић, био је тадашњи предсједавајући Предсједништва Милорад Додик.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button