RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Доласком миграната повећан број кривичних дјела

На подручју Унско-санског кантона до 10. септембра регистровано је 39 кривичних дијела који су починили мигранти, те 200 инцидената који немају обиљежје кривичног дијела, речено је Срни у МУП-у овог кантона.

Портпарол МУП-а Унско-санског кантона Снежана Галић рекла је да су мигранти само прошлог викенда на подручју Бихаћа починили девет кривичних дијела којима је причињена штета.

Она је истакла је да се у последње вријеме у Бихаћу и Великој Кладуши биљежи све већи број неовлаштеног уласка у стамбене објекте грађана.

Према њеним ријечима, преко Службе за послове са странцима затражено је да се 41 лице измјести у Миграциони центар у Источно Сарајево, али да су капацитети овог центра веома мали.

“За лица која идентификујемо да су склона вршењу кривичних дијела и нарушавању јавног реда и мира тражимо да се измјесте, али је смјештајни капацитет у Источном Сарајеву мали, па нам за нека лица одобре, за нека не”, рекла је Галићева.

Она је додала да је створена лоша слика у вези са стањем безбједности у Унско-санском кантону због мигрантске кризе којом је захваћено ово подручје.

“Чињеница је да је евидентан повећан број кривичних дјела који су починили мигранти, али и се трудимо да одржимо стање под контролом. Чињеница је да су ангажоване наше снаге, да смо појачали полицијске станице Бихаћ и Велика Кладуша гдје је концентрација миграната највећа са припадницима других полицијских станица из наше Управе”, навела је Галићева и напоменула да је ангажована и Јединица полиције за подршку која патролира градом.

Извор: www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Удуплан број миграната на путу са Балкана у ЕУ

Radio Brčko

SIPA lišila slobode dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

Radio Brčko

Migranstka kriza: Može li BiH zatvoriti granice?

Radio Brčko