RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Evropska unija dodjeljuje tri miliona KM za investicije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru

Evropska unija objavila je javni poziv za dodjelu tri miliona KM bespovratnih sredstava za investicije u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda BiH, putem projekta “EU for agri” za oporavak od krize izazvane pandemijom virusa korona, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Na javni poziv mogu se prijaviti firme, preduzetnici, zadruge koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda i upisani su u registar klijenata kod nadležnog ministarstva/institucije, te koja u vlasničkoj strukturi imaju manje od 25 odsto javnog kapitala ili glasačkih prava tog javnog kapitala, kao i da nisu članica holdinga.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 60.000 do 300.000 KM /bez PDV-a/, te mora obezbijediti vlastito sufinansiranje od minimalno 35 odsto ukupnog iznosa predložene investicije.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 30. septembar do 15.00. časova, a više informacija o načinu popunjavanja i dostavljanju prijava, te preuzimanju dokumentacije, dostupni su na veb-strani Spoljnotrgovinske komore.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Na današnji dan prošle godine evidentiran prvi slučaj koronavirusa u BiH

Radio Brčko

Ekstremističke grupe i njihova ideologija u BiH potencijalni izvor terorizma

Radio Brčko

Cijena pasoša za građane BiH neće se mijenjati

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!