RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

FBIH: Otkriveno 38 neprijavljenih radnika

Poreska uprava Federacije BiH /FBiH/ tokom vikenda pronašla je 38 neprijavljenih radnika u 125 inspekcijskih kontrola na području opština Neum, Stolac i Ravno kojima su bili obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i ostalih uslužnih djelatnosti.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je osam objekata i izdato 47 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 96.900 KM, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

U ovim kontrolama inspektori Poreske uprave otkrili su 42 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 26 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 24 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Cilj kontrola bila je provjera poštovanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

Poreska uprava FBiH će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreskih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu, te poziva poreske obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, navedeno je u saopštenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Poreska uprava Federacije BiH odblokirala račune BHRT-a

Radio Brčko