RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Federacija BiH: Promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu veći za 7,9 odsto

Ukupan sezonski prilagođeni promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u Federaciji BiH /FBiH/ u trećem tromjesečju bilježi rast od 7,9 odsto u odnosu na prethodno tromjesečje, a ostalih uslužnih djelatnosti za devet odsto.
Promet u smještaju u trećem kvartalu manji je za 1,4 odsto u odnosu na drugi kvartal, dok je ukupan promet u pripremi i usluživanju hrane i pića veći za 17,3 odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Kalendarski prilagođeni ukupan promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u trećem tromjesečju bilježi rast od 27,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U trećem kvartalu u odnosu na isti period lani, promet u smještaju veći je za 35,6 odsto, a u pripremi i usluživanju pića za 18,8 odsto.

Ukupan sezonski prilagođeni promet ostalih uslužnih djelatnosti u FBiH u trećem kvartalu rastao je za devet odsto u odnosu na drugi kvartal, dok je najveći rast desezoniranog prometa od 10,6 odsto zabilježen u stručnim, naučnim i tehničkim djelatnostima.

Kalendarski prilagođeni ukupan promet ostalih uslužnih djelatnosti u trećem tromjesečju bilježi rast od 21,2 odsto u odnosu na isti period 2021. godine, a najveći rast od 27,3 odsto zabilježen je u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima.

U ukupnom prometu ostalih uslužnih djelatnosti najveće učešće od 57,1 odsto ostvareno je u informacijama i komunikacijama, slijede stručne, naučne i tehničke djelatnosti od 26,4 odsto, dok je učešće svih ostalih djelatnosti 16,5 odsto.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.