BiH

Federalni zastupnici sutra o posljedicama pandemije na privredu i zdravstvo

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, 18. redovna, sazvana je za sutra, 26. januara, u online formatu.

Prva najavljena tačka dnevnog reda je Informacija Vlade Federacije BiH o posljedicama pandemije Covid-19 na privredu i zdravstvo u Federaciji BiH.

Najavljeno je i nekoliko zakonskih akata među kojima su Prijedlog zakona o stečaju (hitni postupak), Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici (skraćeni postupak), Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Federaciji BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim savjetodavnim službama.

U nacrtu je predložen zakon o zaštiti uzbunjivača u Federaciji BiH, koji je u parlamentarnu proceduru uputila zastupnica Sabina Ćudić.

Prijedlog zaključaka o utvrđivanju Programa provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju BiH za period 2021-2024. godine, Prijedlog odluke o nabavci prostorija za smještaj Federalnog ministarstva finansija – Porezna uprava FBiH u Tuzli, Orašju i Bosanskoj Krupi, kao i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za realizaciju Projekta oporavka i podrške firmama, također su na dnevnom redu.

Jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda je i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o kreditnoj liniji (Makrofinansijska pomoć za Bosnu i Hercegovinu) između Evropske unije (kao zajmodavca), Bosne i Hercegovine (kao zajmoprimca) i Centralne banke Bosne i Hercegovine (kao agenta zajmoprimca).

Tokom 18. redovne sjednice Predstavničkog doma, zastupnici treba da razmotre i Izvještaj o izvršenju budžeta Federalnog tužilaštva u 2019. godini, Dokument okvirnog budžeta Federacije BiH za period 2021.-2023. godina te Izvještaj o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije  (7Y) obveznica na dan 22. septembra 2020. godine, kao i Kvartalni izvještaj o dugu Q3/2020.

Izvještaj o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije trezorskih zapisa (6M) na dan 17. novembra 2020. godine i usaglašavanje Prijedloga zakona o dopunama Zakona o budžetima u FBiH također su najavljene teme sutrašnjeg zasjedanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button