BiH

Galić: Saradnja je ključna u borbi protiv nezakonitih migracija

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da je u borbi protiv nezakonitih migracija ključna saradnja i iskazao podršku Bihaću, s obzirom na veliki broj migranata u ovom gradu, saopšteno je iz Granične policije.

Galić je danas u Bihaću upoznao premijera Vlade Unsko-sanskog kantona Mustafu Ružnića i gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića sa dosadašnjim mjerama i aktivnostima koje Granična policija BiH preduzima u kontekstu migrantske krize, kao i o daljim planiranim aktivnostima.

“Apsolutno razumijem građane Bihaća, kao i premijera i gradonačelnika kakav teret nose jer i Granična policija BiH se sa istim problemom suočava na druge načine”, rekao je Galić.

On je istakao da samostalno i bez pomoći niko ne može riješiti ovakvu situaciju, zato zajedničkim snagama moraju nastaviti ulagati maksimalne napore da se spriječe nezakoniti prelasci granice BiH.

Na sastanku je istaknuta spremnost Granične policije BiH da bude nastavljena saradnja s ciljem sprečavanja nezakonitih prelazaka granice, jer to znači manji broj migranata na području Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

Dogovoreni su i dalji modaliteti saradnje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button