BiH

Gudeljević razgovarala s ministricama Trivić i Davidović o poboljšanju saradnje

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević posjetila je Vladu Republike Srpske i na odvojenim sastancima razgovarala s ministricama Natalijom Trivić i Sonjom Davidović o poboljšanju saradnje Ministarstva civilnih poslova BiH i resornih ministarstava u RS.

Govoreći o obrazovanju i obrazovnim sistemima u BiH obje ministrice su naglasile da treba iskoristiti sve raspoložive resurse kojih je mnogo i kao i sve mogućnosti kojima raspolažu oba ministarstva kako bi učinak za obrazovanje u cijelosti bio na najvišoj razini. Uslov za dobru saradnju jeste međusobno uvažavanje i poštivanje ustavnih nadležnosti, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Govoreći o kulturi, otvorene su mogućnosti nastavka kao i otvaranje novih oblika saradnje, učešća u zajedničkim manifestacijama kao što je predstojeći Međunarodni maraton kultura koji organizira Ruska Federacija.

Govoreći o sportu, obitelji i mladima, ministrice Gudeljević i Davidović su se složile u stavu da mnoge aktivnosti stoje pred ovim ministarstvima, da predstoje formiranja zajedničkih povjerenstava kao i strateških dokumenata, te da je u svakom trenutku nužno imati u vidu ustavne nadležnosti koje su nužan uslov za brzo i nesmetano odvijanje saradnje.

Prioritetni zadatak će biti usuglašavanje stavova u vezi s formiranjem Vijeća za sport i kreiranju strategije u sportu kao i formiranje vijeća i povjerenstva za mlade.

Zaključak oba razgovora je da je nužno uvažavati sve aktere u lancu komunikacije te da će otvoreni razgovori uz međusobno povjerenje doprinijeti kvalitetnoj provedbi svih zajedničkih aktivnosti i projekata.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Back to top button
Close