RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Helez u posjeti sjedištu NATO-a u Briselu

Foto: BHRT

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane Zukan Helez od 21. do 24. maja boravi u posjeti sjedištu NATO-a u Briselu, kao i Vrhovnoj komandi savezničkih snaga za Evropu, SHAPE-u (Supreme Headquarters Allied Powers Europe) u Monsu, Kraljevina Belgija.

Delegaciji ministra odbrane BiH u Briselu će se pridružiti ambasador BiH pri NATO-u Vanja Filipović i šef vojnog dijela Misije BiH pri NATO-u i ujedno vojni savjetnik za EU brigadir Edin Fako, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Prilikom posjete Briselu, ministar će se sastati sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a, sa vrhovnim komandantom savezničkih snaga za Evropu, te realizovati druge susrete s relevantnim odjelima NATO i EU koji su vezani za aktuelne projekte saradnje sa BiH.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.