RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Izmjena Uredbe o korištenju turističkih vaučera u RS-u: Jedan vaučer za dva, a dva vaučera za tri noćenja

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo trgovine i turizma da pripremi izmjenu Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima koja će se odnositi na propisani broj noćenja potrebnih za ostvarivanje prava na turistički vaučer.

Prema ovim izmjenama, jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti vaučere za plaćanje smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Na ovaj način smanjuje se propisani broj noćenja potrebnih za ostvarivanje prava na dodjelu turističkog vaučera, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Prema trenutno propisanim uslovima potrebno je realizovati tri noćenja na destinaciji za jedan, odnosno četiri noćenja za dva vaučera.

Nakon što pripremi ovu izmjenu, Ministarstvo trgovine i turizma treba da uredbu uputi na razmatranje i usvajanje Kompenzacionom fondu i Vladi Republike Srpske.

Iz Vlade napominju da kontinuirano prate uticaj štetnih posljedica epidemije virusa korona na privredu Republike Srpske, te da su u stalnom kontaktu sa predstavnicima Privredne komore, Unije udruženja poslodavaca i udruženjem privrednika.

Foto: TVITER

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Расте број позитивних на корону у Српској, болнице на опрезу

Radio Brčko

Nova školska godina u RS-u počinje 1. septembra uz izmijenjene uslove

Radio Brčko

У РС-у нерадни дани 1., 2. и 9. јануар

Radio Brčko