BiH

Јорданци заинтересовани за улагање у БиХ

Предсједавајући Индустријске коморе Јордана Фатхи Аљагбер је током сусрета са амбасадором БиХ у Јордану Матом Зеком исказао интересовање за улагања у секторе пољопривреде, туризма и здравства у БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара.

У саопштењу се прецизира да су амбасадор Зеко и представници јорданске Индустријске коморе током јучерашњег састанка размијенили информације о могућностима улагања привредних субјеката Јордана у БиХ.

Састанак је уприличен на иницијативу Амбасаде БиХ у Аману с циљем информисања
Индустријске коморе о потенцијалима и производњи у БиХ.

Амбасадор Зеко прездставио је саговорницима секторе привреде који егзистирају у БиХ, као и поједине подсекторе, као на примјер у сектору туризма – зимски, љетни, здравствени, вјерски, културни и еколошки туризам.

Веома похвално се говорило о убрзавању процеса издавања виза за грађане Јордана, као и чињеници да до сада није забиљежена ниједна злоупотреба визе.

Закључено је да недостатак директне авионске линије између Амана и БиХ представља отежавајућу околност за успостављање још бољих веза између привреде БиХ и Јордана.

С обзиром на чињеницу да је Јордан на просторима Блиског истока отишао најдаље у пољу здравствене његе, присутни су се интересовали за област производње лијекова и медицинске опреме.

Представници Индустријске коморе Јордана исказали су жељу да у што скорије вријеме посјете БиХ како би се састали с представницима Спољнотрговинске коморе БиХ, као и ентитетских привредних комора.

Предсједавајући Индустријске коморе захвалио је амбасадору Зеки на иницијативи за одржавање састанка као и иницијативи да се у што скорије вријеме успостави непосредна сарадња с привредним и трговинским коморама БиХ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button