RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Kabul napustilo troje državljana BiH

Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara i Ambasada BiH u Islamabadu zaprimili su informaciju da su Kabul napustila tri od ukupno 11 državljana BiH, za koje je do kasno sinoć utvrđeno da se nalaze na teritoriji Avganistana, saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenju je navedeno da traju diplomatski napori da se i ostali građani BiH evakuišu iz kriznog regiona.

Prema informacijama Ambasade i kontaktima sa državljanima BiH, preostala grupa se i dalje nalazi u bezbjednoj zoni i čeka prvu mogućnost za evakuaciju.

“Krizni štab Ministarstva inostranih poslova, u saradnji sa diplomatsko-konzularnom mrežom, posebno ambasadama u Islamabadu, Londonu, Vašingtonu, Ankari, Hagu i drugima, nastavlja intenzivne aktivnosti da bi pomogli državljanima BiH koji čekaju evakuaciju”, napominje se u saopštenju.

Iz Ministarstva navode da su u toku aktivnosti da se građani grupišu na manjem broju lokacija kako bi bila olakšana njihova evakuacija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Još jedan državljanin BiH napustio Kabul

Radio Brčko

Svjetska banka preusmjerava sredstva za humanitarnu pomoć Afganistanu

Radio Brčko

Velika Britanija omogućuje ulazak 20.000 Afganistanaca, prioritet imaju žene

Radio Brčko