RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Kampanja protiv nelegalne prodaje duhana i cigareta u BiH

U prvih petnaest dana javne kampanje „Stop švercu“, koju provdi Uprava za indirektno oporezivanje, zaprimljene su 72 informacije koje se odnose na nelegalnu prodaju duhana i cigareta na tržištu Bosne i Hercegovine.

Uprava za indirektno oporezivanje je u saradnji s Udruženjem ekonomista SWOT organizovala i nagradni konkurs za izbor najboljeg medijskog članka ili priloga koji ukazuje na probleme crnog tržišta duhana i duhanskih proizvoda u BiH.

Razlog za organizovanje konkursa je da dodatno budu pojačani napori kako bi se ukazalo na problem crnog tržišta duhanskih proizvoda koje na godišnjem nivou odnosi na stotine miliona konvertibilnih maraka iz legalnih tokova novca.

Osim enormnih ekonomskih gubitaka, crno tržište duhanskih proizvoda je pogubnije i po zdravlje građana jer se ni na koji način ne može kontrolisati. Tačnije, ne mogu se kontrolisati kvalitet, uslovi skladištenja, transporta, lokacije prodaje, navodi u saopćenju Uprava za indirektno oporezivanje.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Zagreb: Pedeset posto proizvoda proda se na akciji – Večernji list

Vladimir Matijević