RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Kinezi žele finansirati i graditi prometnu infrastrukturu u BiH

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se danas u Sarajevu sa predstavnicima kineske kompanije PowerChina koji su izrazili veliku zainteresiranost i spremnost da učestvuju u projektu izgradnje dijela autoceste Glamočani – Mrkonjić Grad – Mliništa.

Riječ je o autocesti koja ide od Glamoča prema Splitu a koja se preko Okučana povezuje sa Mađarskom.

Kompanija PowerChina, koju je na ovom sastanku predvodio Liu Zhidong, glavni predstavnik ove kompanije u BiH, zainteresirana da u tom projektu pruži cijeli niz usluga od investiranja i finansiranja, planiranja i projektiranja, izgradnje, proizvodnje opreme do upravljanja radovima, prije svega kroz Republiku Srpsku, ali i Federaciju BiH.

Mitrović je iskazao spremnost Ministarstva i njega lično da, u skladu sa svojim ingerencijama, pomogne ovoj kineskoj kompaniji da ostvari kontakte sa predstavnicima Republike Srpske. Stoga je dogovoreno da se u narednom periodu organizira sastanak sa predstavnicima Republike Srpske, kineske kompanije PowerChina i Ministarstva komunikacija i prometa BiH na kojem bi se izložili detalji i uvjeti u vezi sa ovim projektom, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kina odbacila pozive Svjetske zdravstvene organizacije da obnovi istragu o porijeklu Covid-19

Radio Brčko

Kineski predsjednik zabrinut zbog ‘ekstremnog pritiska’ SAD-a na Iran

Radio Brčko

Brčko od kineskih fondacija dobilo 490 testova protiv koronavirusa

Radio Brčko