RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Lažne kovid potvrde iz Livna kruže po Hrvatskoj i EU

Lažne kovid potvrde o vakcinaciji iz Livna kruže po Hrvatskoj i zemljama Evropske unije, a na njima su lažirani potpisi i pečati direktorke Zavoda za javno zdravlje Livanjskog kantona Diane Mamić i ljekarke Doma zdravlja u Tomislavgradu Bernardine Šarac, potvrđeno je federalnim medijima.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Livanjskog kantona Diana Mamić izjavila je za Klix da je slučaj otkriven prilikom provjere vjerodostojnosti jedne potvrde o vakcinaciji koju je na i-mejl Zavoda za javno zdravlje tog kantona poslala nadležna Služba za izdavanje EU kovid potvrda iz Zagreba.

Ona je navela da su nakon toga na uvid dobili još nekoliko potvrda za koje se, nakon provjere u bazi podataka o vakcinisanim osobama, također ispostavilo da su falsifikovane.

“Uz moj pečat i potpis, i pečat i potpis dr. Šarac, krivotvoreni su i pečati Kantonalne bolnice Livno i Doma zdravlja Tomislavgrad”, rekla je Mamić.

Navela je da je o slučaju odmah obavijestila MUP Livanjskog kantona i Graničnu policiju Republike Hrvatske i da se preduzimaju sve zakonom propisane radnje kako bi bile otkrivene odgovorne osobe i rasvijetljen slučaj.

Izvor: www.nezavisne.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Четворица турских држављана покушали ући у БиХ са фалсификованим ПЦР тестом

Radio Brčko