RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Ljekari i stomatolozi FBiH će polučasovnim štrajkom podržati kolege u Sarajevu

Ljekari i stomatolozi u Federaciji BiH /FBiH/ održaće danas polučasovni štrajk kao znak solidarnosti sa svim zdravstvenim radnicima u Kantonu Sarajevo koji štrajkuju već osmi dan.

Podršku štrajku danas će dati više od 4.000 ljekara iz 10 kantona, najavljeno je iz federalnog Sindikata doktora medicine i stomatologije.

Članovi Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo su, nakon višesedmičnih bezuspješnih pokušaja da se riješi spor sa Vladom Kantona Sarajevo, donijeli odluku o pokretanju generalnog štrajka doktora, koji je u toku.

“Smatramo da ovakav odnos prema doktorima u Kantonu Sarajevo nikome nije potreban, najmanje aktuelnoj Vladi. Posljedice štrajka trpe svi, najviše pacijenti i njihovi ljekari. Oni isti od kojih zavisi zdravstveni sistem, kako u Kantonu Sarajevo, tako u cijeloj FBiH”, ističe se u saopštenju Sindikata doktora medicine i stomatologije.

U ovom sindikatu izrazili su nadu da će solidarnost svih ljekara u FBiH pokazati Vladi Kantona Sarajevo put ka poštivanju dostojanstva ljekara.

Izvor: www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.