RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Međunarodna akcija protiv organizovanog kriminala, pretresi širom BiH

U okviru operativne akcije kodnog naziva “DM”, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) uz asistenciju policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, provode službene radnje na području Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog kantona i Republike Srpske na ukupno 13 lokacija.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbi Suda BiH.

U saradnji sa EUROPOLOM, agencije za provođenje zakona u više evropskih država (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Belgija i druge države članice Evropske unije), provode se aktivnosti pretresanja imovine i osoba – osumnjičenih pripadnika međunarodne grupe za organizovani kriminal koja duži vremenski period djeluje na području Zapadne Europe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela Organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima Neovlašteni promet opojnim drogama i Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Iz Tužilaštva su istakli da u interesu istrage i međunarodne operacije koja se istovremeno realizuje u više zemalja, u ovom trenutku ne mogu davati više informacija.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.