RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Najveći broj migranata i izbjeglica iz Srbije prešao u BiH

On je naveo da se sve manje izbjeglica opredjeljuje da traži azil u Srbiji.

“Sve manje njih se opredeljuju za azil, oni dolaze s parama i idejama kako da prođu dalje, otvaraju se novi putevi. Možemo da budemo ponosni jer su sva djeca izbeglice koja su ostala ovde vakcinisana i idu u školu sa našom djecom”, rekao je Cucić za RTS.

On je dodao da su Grci u aprilu primili više od 6.000 izbjeglica, što predstavlja problem.

“To je porast broja izbeglica kome se niko nije nadao. Mi bilježimo lagani pad, ali ne veliki koliko se očekivalo. U Srbiji sada imamo 3.500 izbeglica u cijloj zemlji”, naveo je Cucić.

On kaže da je prolaz kroz Srbiju mnogo veći i da na taj način zemlja nije ugrožena, dodajući da ne očekuje “migrantski džep” u slučaju da države u regionu zatvore granice.

Izvor: http://www.srna.rs/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.