RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Nedvosmislena podrška Nizozemske evropskom i NATO putu BiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i ministrica odbrane Nizozemske Kajse Ollongren razgovarali su danas o bilateralnim odnosima BiH i Nizozemske, te o evropskim integracijama BiH i saradnji sa NATO-om.

Podžić je istakao da je današnji susret iskorišten da s ministricom Ollongren detaljnije razgovara o zaključcima NATO samitu u Madridu koji su vezani za BiH. Naši razgovori će se svakako nastaviti, jer Nizozemska je jedna od zemalja koja BiH daje jasnu i nedvosmislenu podršku na njenom evropskom i NATO putu – izjavio je Podžić nakon sastanka.

Ministrica Ollongren je dodala da je razgovarano o bilateralnoj saradnji između BiH i Nizozemske, ali i saradnji BiH sa Evropskom unijom i NATO-om.

“BiH je naša partnerska zemlja i važno je da, imajući u vidu rat u Ukrajini, ostanemo u bliskom kontaktu kako bismo održali stabilnost u regiji” kazala je Ollongren.

Ona je dodala  da Nizozemska razmatra na koji način može doprinijeti misiji EUFOR-a u BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.